Andrásik Remo

Andrásik Remo (Miskolc, 1968. április 10.-) magyar zenész, gitáros, szervező, gitártanár, zenei újságíró. A kezdő és az újrakezdő gitárosokat tanítja az ÖRÖM A ZENE Iskolában.

Számos zenei formáció gitárosa, több gitár-tankönyv szerzője, az utóbbi években jelentős zenei fesztiválok és programok megvalósítója. A Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára.

1981-ben, tizenhárom évesen kezdett el zenélni, és hamarosan olyan sikeres és népszerű zenekarok tagja lett, mint a Z'Zi Labor. A zenei élet elismert művésze, a 90-es évek elejétől számos magyar előadó albumán közreműködött gitárosként (Anita, Z'Zi Labor, Gálvölgyi János, Somló György), hangszer szakértőként a Peavey zenei márka demonstrátora volt. A kilencvenes évek közepétől zenei újságíróként is dolgozott, hangszertesztek, hangszeres cikkek szerzője volt a Rockinform magazinban. Ezt követően rendszeresen publikált különböző zenei kiadványokban, 2000-2008 között a Roland és BOSS zenei márkák hivatalos hangszerszakértője volt. A Music Media Magazin (korábban Instrument és Hangfoglalás Magazin) tulajdonosa és főszerkesztője. 2015-ben a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránti elkötelezettségéért megkapta az Öröm a zene!-díjat (Az év zenei újságírója kategória).

1990 óta foglalkozik gitártanítással. A Gitár kézikönyv, valamint a Gitáreffekt kézikönyv című tankönyvek szerzője és kiadója.

A hangszeres zenélés élharcosa Magyarországon, 1992 óta számos esemény (Zánkai Poppiac, Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor, Zenész Klub) társadalmi szerveződés megálmodja és létrehozója. Nevéhez fűződik a több éve sikeres Budapest Music Expo – Hangszer-, Hang-, Fény- és Stúdiótechnikai kiállítás (régebbi nevén Hangfoglalás), Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország tehetségkutató sorozatok, a „KI LESZ AZ ÉV LEGJOBB ÚJ GITÁROSA?” tehetségkutató, és a Zenélni... (később Öröm a zene!) társadalmi kampányok megvalósítása, mellyel legfőbb célja, hogy felkutassa és segítse a zenei tehetségeket és az embereket közelebb hozza a zenéhez. 2006 óta a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára.

Zenésszé fejlődését a szakma kiválóságai, mindenkori zenész társai, barátai mindvégig segítették, ám teljes szakmai tudását önerőből szerezte.

Díjak:
A Magyar Hangszermíves Céh nívódíja (2008) [1]
Öröm a zene! – Az év zenei újságírója díj (2015) [2]

Lemezek:
Anita: Exclusive (1993) – szerző és gitáros
Z'Zi Labor: Csókolj homlokon (1994) – szerző és gitáros
Somló György: A Rock harmonikás (1994) – gitáros
Remo-Rudán Band: Emberként élni (1995) – szerző és gitáros
Gálvölgyi János: Klónkirály (2002) – gitáros

Könyvek:
Gitár kézikönyv – Elméleti és gyakorlati alapismeretek (1999)
Gitáreffekt kézikönyv – Amit mindig tudni akartál az gitáreffektekről, de soha nem merted megkérdezni (2007)

Magazinok:
Instrument Hangszer Magazin – alapító, tulajdonos, főszerkesztő (2000-2008) Hangfoglalás Hang- és Hangszertechnikai Magazin – alapító, tulajdonos, főszerkesztő (2008-2014) Music Media Magazin – alapító, tulajdonos, főszerkesztő (2014-)

Rendezvények:
I. Zánkai Poppiac (1993)
Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor (1994 óta)
Zenész Klub (2000-2006.)
Hangfoglalás Budapest Music Expo (2006-)
Hangfoglaló Hétfő – Hangfoglaló Magyarország – Öröm a zene! Országos Tehetségkutató sorozat (2009-)
„KI LESZ AZ ÉV LEGJOBB ÚJ GITÁROSA?” tehetségkutató (2010)
Null Sík Dalverseny (2012-2013)

https://www.facebook.com/andrasik.remo
http://www.instrumentweb.hu/
http://www.musicmedia.hu/
http://budapestmusicexpo.hu/
http://www.hanosz.hu/

2016. augusztus 2. 20:27