Lombos Márton

1974-ben született Balassagyarmaton. Pszichológiát hallgatott Miskolcon és kultúrális menedzsmentet a Janus Pannonius Tudomány Egyetemen, később grafológusként is végzett a Magyar Írástudományi Társaságnál. Az 5letszobrász című kreativitást ösztönző órákat vezeti az ÖRÖM A ZENE Iskolában.

16 éves korától ír dalszövegeket. Közel 300 dalra írt sorokat, és ezekből néhányat saját produkcióként, saját előadásában jegyez. Gondolatai pop-, rock-, jazz-, kamarazenei- és komolyzenei stílusú művekben, közel 50 korongon hangzanak el. A teljesség igénye nélkül néhány név: Gáspár Laci, Náray Erika, Oláh Gergő, Szirtes Edina (Mókus), Group’n’Swing, Tóth Vera, Nagy Adri, Takács Nikolas, Hooligans, Garami Funky Staff, Gitano, Sugarloaf, Weisz Viktor, Emilio, Temesi Berci, BacktoBlack.

Kapott “legjobb szövegíró” díjat 1996-ban Horváth Attilától a Rock Gyermekei táborban.

2010-ben a 90.9 Jazzy Dalversenyen saját dalával (Jazz u. 10.) megnyerte a versenyt szerzőtársaival együtt és megkapta a legjobb szöveg díját is. Ekkor kezdett el dolgozni saját lemezén barátjával, Juhász Attilával. A közös munkájukból született meg a Lombos Elmarci és a Juhász Attila Jazz Quartet zenekar első lemeze, Voodoopest címmel 2014 nyarán a Goldrecord Kiadó gondozásában. Az alkotók által „felnőtt meselemezként” aposztrofált korong 16 dala 23 kiváló zenész, egy 50 fős gospel kórus és egy dramaturg munkájával készült.

A következő évben szintén a Jazzy dalversenyén a Szappanbuborék című dallal Artisjus szerzői különdíjat kaptak szerzőtársaival, az azt követő évben, a szakmai zsűri megítélése alapján, a Hangolj rám dallal a legjobb dalszöveg díját hozta el.

2013-ban a Fonogram díjátadón a Group'n Swing zenekar elhozta a Legjobb hazai szórakoztató album díját - 4 dalszövegével, többek között a lemez címadó dalával, a Botránnyal.
Tévéműsor főcímdala is köthető a nevéhez (Ridikül M1), írt musicalhez, dolgozik színházi darabon zenei vezetőként (Zs-kategória, a Dumaszínház és a Gólem közös produkciója, valamint az Anyád kínja).

A Dal 2013-as dalverseny Retikül című dalának szövegírója, amely aztán a nagy sikerű Ridikül televíziós műsor szignálja lett. A Dal 2014-es dalverseny Oláh Gergő: Tükör előtt című dala  eljutott a középdöntőig.

Dalszövegírói és alkotói kurzusokat tart többek között a HANOSZ által szervezett Gitármánia Táborban.

2016. augusztus 2. 20:24