Tizenkettedszer is örömzene a Roxigeten

Szeptember első szombatján a Kéktó Szabadidő Park a Csepel-sziget egyik legismertebb zenei fesztiváljának színtere már évek óta. Idén tizenkettedszerre került megrendezésre a Roxiget Rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny.

Szeptember 3-án, szombaton a tehetségkutató verseny, nem sokkal 13 óra előtt kezdődött el a nyárutót idéző verőfényes napsütésben. Az „Öröm a Zene” névre átkeresztelt könnyűzenei tehetségkutató sorozat egyik regionális versenyeként rendezett Roxiget tehetségkutató verseny fennállása óta egyre erősebb mezőnnyel büszkélkedhet. A 25 benevezett zenekarból a demók meghallgatása után a zsűri tagjai 5 zenekart juttattak az élő döntőbe.

A zenei megmérettetés élő döntőjén, a sorsolás szerinti sorrendben mutathatták meg hangszeres tudásukat a rock műfaj Közép Magyarországi Régiójának utánpótlás mezőnyében induló fiatal bandák.
A díjazott zenekarok sorrendje
1. helyezett   Hot Beaver
2. helyezett   Köpönyegforgatók
3. helyezett   ME iLL
4. helyezett   The OD
5. helyezett   The Royal Freak Out

A dobogósokon kívül a sereghajtók közül is zsebeltek be a beharangozott díjakból, sőt az egyéni teljesítmények is elismerésre kerültek.  A versenyzők a nyeremények mellett a zsűri tagok és a szervezők biztatásával térhettek haza a Kéktó Szabadidő Parkból
A fődíjat, mely 100.000 Ft értékű Hangáruház utalvány valamint a Városi Könyvtár és Közösségi Ház díját, videoklip készítését a HSC Stábiskolával (nettó) 160.000 Ft értékben a Hot Beaver zenekar nyerte.

A díjátadást követően Andrásik Remo (HANOSZ főtitkára) a zsűri nevében röviden összefoglalta a zenekarok produkcióját és biztatta őket, hogy minél több ilyen lehetőséget használjanak ki, mert egyrészt jó alkalom adódik megtapasztalni a hazai mezőnyt, másrészt az egyes zsűri tagok véleményét is hasznosítani tudják.

A Budapest Music Expo keretében megrendezésre kerülő „Öröm a Zene” október eleji döntőjébe pedig a budapesti Hot Beaver formáció jutott, ahol 17 másik zenekar társaságában indulhatnak az 1 + 1 millió forintos fődíjért, mely a HANOSZ és a Cseh Tamás Program felajánlásai. A döntést a tehetségkutató sorozat koordinátora Andrásik Remo jelentette be a színpadon.

Egyéni különdíjak is átadásra kerültek.

Legjobb énekesnek:  Az Audmax Kft. felajánlásában egy PROFI AE6100 típusú mikrofon lett a nyereménye, a zsűri döntése szerint: Korponay Zsófiának a The OD énekesnőjének,
Legjobb hangszeresnek: Barkóczi Bencét, a Köpönyegforgatók gitárosát választották a zsűri tagjai, aki a Tajti Music 50.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerte.

Egyéni különdíjként:
Pálmai Zoltán zsűri tag a legtehetségesebb dobosnak: Zakar Viktort választotta, a Köpönyegforgatók dobosát, aki a Pálmai Dobakadémián 10 órás dobkurzust nyerte az alapító felajánlásában.

A legnépszerűbb és legösztönzőbb különdíjak is gazdára leltek:
A P. Mobil díját a Hot Beaver zenekar nyerte, mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége
Az Anna & the Barbies zenekar díját a ME iLL zenekar nyerte mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége

A PróbaZóna Próbaterem felajánlását a döntős zenekarok közül a zsűri döntése szerint 3 zenekar 10, 6, 4 óra próbaidőt vehet igénybe: The OD, a The Royal Freak Out és a Me iLL.
A döntős zenekarok egyenként 20.000 Ft értékű Hangáruház utalványt is nyernek az Audmax Kft. felajánlásában, a felhívásban ígértek szerint.  
Az utalványok mellett minden zenekar átvehette a helyezését igazoló Kerekes István grafikus által készített oklevelét is.
A tehetségkutató verseny eredményhirdetése után a csodás időben, a fesztivált a tavalyi győztes, csibészes bájú és fiatal koruk ellenére meghazudtolóan érett megszólalású Junkie Jack Flash kezdte.

Kora estétől helyi zenekarok birtokolták a színpadot, így a feldolgozásokat játszó Kisfüzet, a vadonatúj hibrid rockabilly formáció,, a Bravó Johnny, majd a külföldi rock dalokkal készült Divina Machina. Egy legendás csapat a P, Mobil megállíthatatlanul dübörgött az esti fényekben, a több ezressé duzzadt közönség előtt, régi és új nótákat felsorakoztatva.
Vidám hangulatban zártunk a Paddy and the Rats legénységével, akik arról ismertek, hogy óriási bulikat csinálnak és simán lepacsiznak koncert közben az első sorral.
Az ír country-punk rock zenét játszó csapat, nem csak saját táborát ugráltatta meg a színpad előtt, de a P. Mobil-os rockerek nagy részét is itt tartotta lehengerlő produkciójukkal.

Jövőre újra Roxiget!
További info: www.roxiget.hu oldalon!

2016. szeptember 10. 06:26