A holnap hangjai - Exopop (Balatonboglár)

A tizennegyedik sorozatához érkező ÖRÖM A ZENE Tehetségkutató 2021-2022. évadának döntőseit mutatjuk be a holnap hangjai rovatban. A sort az Exopop zenekarral folytatjuk, ők a XXV. Légrádi Antal tehetségkutatón érdemelték ki az októberi döntőn való szereplés lehetőségét. 

Bemutatnátok röviden a zenekart? 

2019 márciusában alakultunk Budapesten. Zenei stílusunkat meghatározza a modern rock és a pop-rock.

Fülöp Ádám „Phil”- ének
Horváth Bálint - gitár
Veréb Zoltán - gitár
Dénes Ádám - basszusgitár
Dolmán Attila - dob

Van-e a zenekarnak kitűzött, megfogalmazott célja, vagy felvállalt üzenete?

Célunk, hogy a közönséget minél jobban be tudjuk vonni a produkcióba, hogy műsorunk interaktív legyen. Szeretnénk az ország neves helyszínein fellépni, rádiókba bekerülni és Magyarország zenei véráramának oszlopos tagja lenni.

Véleményetek szerint a ti zenekarotok miben egyedi... mi az, ami különlegessé tesz benneteket?

Szeretjük a látványos koncerteket és az extrém megjelenést. Ruháink nagy részét magunknak készítjük, koncertjeinken dalainkat látványos koreográfiával, show elemekkel adjuk elő.

Milyen jövőt láttok magatok előtt, merre tendál a hazai zeneipar?

A hazai zeneipar egyre erősebb, nemzetközi színvonalú produkciók születnek nap mint nap. Egy ilyen erős hazai mezőnyben mindent meg kell tenni, hogy az emberre felfigyeljenek. Ezért dolgozunk keményen és igyekszünk kihasználni az elénk táruló lehetőségeket. (Pl.: Öröm a zene tehetségkutatók)

Meg tudnátok nevezni pozitív, vagy negatív trendeket, amelyeket mostanában tapasztaltatok?

Abszolút pozitív, hogy az utóbbi 10-15 évben a műfaji korlátok lazultak, ezért a közönség is sokkal szélesebb műfaji skálán fogyaszt zenét, nyitottabbak az újra.

Szerintetek meg lehet élni ma a zenélésből?

Sajnos nehéz, de van, akinek sikerül. Reméljük mi is köztük leszünk hamarosan.

Mit gondoltok a zenészek hazai megítéléséről? Régen jobb volt a helyzet? Ha igen, szerintetek miért?

Régen, ha megkérdezték az utca emberét, azonnal sorolta pl. az LGT tagjait. Felgyorsult a világ és megváltoztak a zenehallgatási szokások. Ha jó egy dal, azt szeretik az emberek és már kevésbé érdekli őket, hogy ki adja elő. Az emberek ingerküszöbe egyre magasabb, egyre nagyobb durranással kell előrukkolni, hogy igazán megismerjék a zenészeket.

Van-e jelöltetek, hogy kiből lehet/lehet-e egyáltalán valakiből magyar világsztár?

Magyarország kicsi piac. Magyar nyelven előadva nem tudjuk elképzelni, hogy a külföldi közönséget igazán meg lehet fogni. Angol nyelven talán van esélye többeknek is, reméljük minél előbb eljön az az idő.

Mi a véleményetek a tehetségkutatókról általában?

Egyre jobb körülmények között, komoly technikai stábbal és felkészültséggel találják szembe magukat a jelentkezők. Sajnos a szakmázás egyetlen fóruma. Jó lenne több hasonló rendezvényt megszervezni, ahol a tehetségeknek van lehetőségük egymással és a szakmával ismerkedni.

Mi a véleményetek a zenei utánpótlásról?

Óriási a verseny manapság a zenei utánpótlásban is. A feltörekvő zenekarok száma megnőtt az elmúlt évek során, de hála istennek a minőséget nem nyomta le. Elképesztően ügyes zenekarokkal találkozunk mostanában.

Mi a véleményetek a fesztiválokról?

Kedvenceinket az ilyen rendezvényeken tudjuk a legkönnyebben meghallgatni/megnézni, ezért természetes, hogy mi is vágyunk ezekre a színpadokra. A sokszínűség és zenei változatosság miatt rendszeresen látogatunk különböző zenei fesztiválokat.

Mi a véleményetek a zenei klubéletről?

Nagyon fontos helyszíne a zenei életnek egy klub, ezért fontos lenne a magyarországi klubéletet fellendíteni, újraindítani. Sajnos a vidéki klubok az utóbbi időben nagy nehézségekkel néztek szembe, akár a járvány miatt is.

Szerintetek mi lendíthetne a legnagyobbat a hazai könnyűzenei életen?

Támogatni a klubokat, vonzóbbá tenni a zenei közösségi tereket az emberek számára (zenei fórumok, oktatás, koncert stb.).

Köszönjük a beszélgetést.


2022. március 26. 06:04