Ismét két zenekar indulhat a 3 milliós fődíjért! Véget ért az ÉTER Plusz!

Véget ért Magyarország legnagyobb szabadtéri Tehetségkutató fesztiválja az ÉTER Plusz. Szuper zenekarok, kiváló Dj-ék, egyedülálló helyszín és technika, tehetség-tréning. Ez jellemezte idén az ÉTER-t. Összesen 42 előadó mutathatta meg a tehetségét a szakmai zsűri és a közönség előtt a döntőben. Győzteseink: Mirror, Shaibo, Koszika & The HotShots, Dj Báry Gergely

Újra a nagyszabású zenei tehetségkutató versenytől volt hangos az egri Bolyki Pincészet 2017. június 2-3 között. A rendezvény célja több mint tíz éve, hogy lehetőséget nyújtson az országban és a határon túl élő, szárnyaikat próbálgató amatőr magyar tehetségeknek a bemutatkozásra, a fejlődésre. 

Egy napsütéses júniusi hétvégén mire is vágyhatunk még? Király zenére és zamatos egri borokra! Egyikből sem volt hiány, hiszen napközben az ÉTER Fesztiválon jobbnál jobb zenekarok mutathatták meg tehetségüket a közönség és a zsűri előtt. Pénteken két kategóriában is zajlott a megmérettetés: a Hungarikum színpadon a rockzene, az Ördöngös színpadon pedig a modern dj zenétől volt hangos a légtér. A fesztivál helyszíne egész egyszerűen tökéletes: az egri Bolyki Pincészet remek megoldást nyújtott a szomjúság és a hőség ellen is. Az estéket neves hazai fellépők zárták a FESZT!EGER keretein belül.

Tehetség-tréning az ÉTER Pluszon

A megnyitón a zsűri tagjai (Temesi Berci, Czutor Zoltán, Jeges Zsolt, Andrásik Remo, Dj Newl és Dj Pryce) kifejtették véleményüket a hazai zenekultúráról, az önmenedzselésről és a zene fontosságáról. Szükséges szakemberrel dolgozni annak érdekében, hogy valaki profivá válhasson. Fontos elmondani a terveket, a célokat és a személyes motivációt, hiszen csak így lehet a megfelelő irányba terelni a tehetségeket, és megtalálni a legjobb kommunikációs csatornákat.

A sikeres zenekultúra kialakításához összefogásra van szükség, mert amíg különféle irányba húznak az erők és nincs egy egység, addig bizony minden nagyon nehéz.
A zenélés nem hobbi, a zene egy tudomány. A következő generációt is tanítani kell, mert enélkül ez az egész dolog elhalna. És ahol nincsen zenekultúra, ott semmilyen kultúra nincsen. Az ember genetikailag determinált arra, hogy fogékony legyen a zenére, hiszen a zene mindig is minden kultúra része volt, egészen a kezdetektől.

Feltörekvő zenekarok fesztiváljának helyezettje

Megmérettetheti magát az Öröm a zenén a 3 millió forintos fődíjért metál kategóriában a Mirror együttes, egyéb kategóriában pedig a Shaibo. A Shaibo trombitása Táborszky Bence az Ujfalusi Gábor-díjban, a zenekara pedig az ÉTER Produkció által elkészített image videóban is részesült.

Fellépési lehetőséget nyert a Sziget Fesztiválra a Koszika & The HotShots, a VOLT fesztiválon az Innergarden léphet fel, a MiskolcON fesztiválon a Mirror, az A38 Hajó színpadán pedig az Innergarden, a Meg Egy Cukorka és a The Bluebay Foxes.

&U Magazine címlapfotózást és interjút nyert az Other Planet.

Hangszervásárlási utalványt kapott Tajti Music jóvoltából 50 ezer forint értékben a Meg egy Cukorka és a Meteo, 100 ezer forint értékben pedig a Nest of Plagues együttes.


2017. június 8. 06:15