Ha Balatonboglár, akkor tehetségkutató - Nyertes zenekar: The Pontiac

Március 17-én Balatonbogláron rendezték meg 14 zenekarral a 21. Légrádi Antal Tehetségkutatót. Csere Andrea, Balatonboglár alpolgármestere köszöntötte az ország minden tájáról érkező vendégeket, zenészeket, önkénteseket. A fellépő zenekarok: The Pontiac, Grand Club, Jaggers, Autopilot, Kendössze Akusztik, Bíró Balázs, Radzeer, Fülöp Márton és Bíró Balázs duó, Whiskey Roll, Meteora, Soundflash Memory, RockMemories, Rock Generations Band, Sezlony. A nemes eseményen minden zenekar nyertes volt. 

A számtalan díjak legjobbját a balatonkeresztúri The Pontiac zenekar nyerte. Ők utaznak az októberi budapesti Öröm a zene döntőre, ahol 25 hazai tehetségkutató győztesei versengenek a 3 millió Ft értékű fődíjért. Második helyezett lett a boglári-budapesti Whiskey Roll, harmadik helyen két csapat végzett: az abonyi Jaggers és a torontáli Autopilot. Az Egri Utcazene Fesztiválra ezek a zenekarok kaptak meghívást. Ezen kívül fesztiválokra és rendezvényekre kaptak meghívást a díjazott előadók.  A tatabányai Peron Music döntőjébe kapott meghívást a törökbálinti Grand Club.

Az Újfalusi Gábor díjat a Jaggers énekese Szeleczki Dávid vehette át. A Légrádi család díját a Meteora énekesnője, Holló Noémi vehette át. Ezen kívül számos hangszeres díjat osztott ki a zsűri az elért eredmények alapján.

A rendezvény szakmai zsűrije volt: Szalay Lilla, a Kaposvári Agóra igazgatója, Andrásik Remo, A HANOSZ főtitkára, az Öröm a zene program vezetője, Cserteg István, a tatabányai Peron Music Tehetségkutató alapítója, Póka Egon – zenész, a Kőbányai Zeneiskola igazgatója, Temesi Bertalan zenész, zenei rendező, Ruff Ferenc- a paksi Pop-rock-jazz Tehetségkutató igazgatója, valamint Abry Zoltán, az Egri Utcazene Fesztivál igazgatója.  A szakmai zsűri mellett diák zsűri is értékelte a produkciókat.

A fesztivál hangszeres legjobbjai: gitárosa: Kiss Péter – The Pontiac, basszus gitáros: Horvay Máté – Whiskey Roll, dobos Süli Tamás – The Pontiac, énekes: Farkas Balázs – Autopilot, billentyűs: Persa Róbert – Sound Flach Memory.

A balatonboglári Légrádi Antal Tehetségkutatót a Helyiérték Egyesület szervezi 21. éve. A csapat áldozatos munkájának köszönhető Somogy megyében a tehetségkutatás biztos bázisa. Idén balatoni zenekar nyerte a fődíjat. A Pontiac sikere nagyon biztató, hiszen tovább erősítheti az élő zene nimbuszát, a zenészek hitét és akaratát.


2018. március 20. 18:53