A holnap hangjai – Plastic Ocean

Folytatjuk a megkezdett hagyományt, s az immáron tizedik sorozatához érkező ÖRÖM A ZENE Tehetségkutató 2017-2018. évadának döntőseit mutatjuk be a holnap hangjai rovatban. A sort a Plastic Ocean zenekarral folytatjuk, ők a  II. Élő-Zene Tehetségkutatón érdemelték ki az októberi döntőn való szereplés lehetőségét. 

Bemutatnátok röviden a zenekart?

Zenekar tagjai:
                     Pap Gergő - ének
                     Cihlár Helmut - gitár
                     Bolla Péter - gitár
                     Csordás Bálint - bass
                     Kocsis Dániel – dob

Dalaink leginkább a metalcore, post-hardcore vonalat követik, viszont ugyanúgy fellelhetők benne hardcore-os, deathcore-os, de akár djent-es elemek is. Zenekarunk 2016 novemberében már formát öntött, de megalakulásának hivatalos időpontjának 2017. január elsejét tekintjük.

Van-e a zenekarnak kitűzött, megfogalmazott célja, vagy felvállalt üzenete?

Koncertjeinken kizárólag saját, angol nyelvű repertoárunkat játsszuk. Konkrétan megfogalmazott üzenet nincs, szívből csináljuk, azt, amit szeretünk. Legfontosabb célunk, hogy minél színesebb élménnyel gazdagodjon közönségünk.

Véleményetek szerint a ti zenekarotok miben egyedi... mi az, ami különlegessé tesz benneteket?

Igyekszünk kicsit más irányból közelíteni a stílusunkon belül. Ugyan vannak hasonlóságok, közös kedvencek, de ugyanakkor mind kicsit más és más stílusokat kedvelünk, ezeket ötvözve törekszünk egyedi hangzásvilágunk kialakítására, nyitunk az elektronikus zene felé és ezt kombináljuk a metál különböző stílusaival.

Milyen jövőt láttok magatok előtt, merre tendál a hazai zeneipar?

Sokat beszélgetünk a terveinkről, ezért kitűztünk célokat, hiszen e nélkül nem tudjuk, merre tartunk. Terveink között van lemezünk megjelentetése, valamit koncertezés itthon és külföldön egyaránt. Az elmúlt időszak visszajelzései alapján az irány jó és ezen az úton kell továbbra is haladnunk. A hazai zeneipar mostanában egyre színesebb és nemzetközi szinten is elismerhető produkciókkal rukkol elő. Rengeteg tehetséges zenész, zenekar van itthon, sőt! Remélhetőleg ez a folyamat így zajlik tovább és minél több csapat, előadó mutathatja meg magát akár külföldön is.

Meg tudnátok nevezni pozitív, vagy negatív trendeket, amelyeket mostanában tapasztaltatok?

Az Öröm a zene rendezvénysorozatot tartjuk most jelenleg a legpozitívabb dolognak, hiszen ez egy új lendületet adott zenekarunknak, hogy jó úton járunk. Negatívat nem tudunk, mert nem szeretünk panaszkodni :-)!

Szerintetek meg lehet élni ma a zenélésből?

Szerintünk meg, nyilván ehhez áldozatokat kell hozni és sok nélkülözéssel jár, de a befektetett munka mindig megtérül így a zenében is.

Van-e jelöltetek, hogy kiből lehet/lehet-e egyáltalán valakiből magyar világsztár?

Szerintünk olyan, hogy világsztár már nem létezik, esetleg olyan ember, akit a világ legtöbb részén ismernek. Természetesen drukkolunk az összes magyar előadónak, hogy világsztár legyen!

Mi a véleményetek a tehetségkutatókról általában?

Remek dolog, hatalmas löketet tud adni egy zenekarnak, ha élnek a lehetőségekkel!

Mi a véleményetek a zenei utánpótlásról?

Mindig is fontosnak tartottuk, hogy zenét tanuljunk. Teljesen máshogy hallgatja az ember a rádiót, vagy nézi a tévét ha egy kicsit is van fogalma arról, hogy az a zene igényes vagy éppen egy jelenlegi trendnek tudatosan elkészített alkotás. Mi bátorítunk mindenkit, hogy kezdjen a zenével foglalkozni és váljon tudatos zenehallgatóvá!

Mi a véleményetek a fesztiválokról?

Legjobb kikapcsolódási lehetőségnek tartjuk, mint fellépő, mint fesztiválozó.

Mi a véleményetek a zenei klubéletről?

Erről hosszasan tudnánk mesélni, de amit mindenkinek tisztáznia kell, hogy különbözik a klubélet Budapesten és vidéken. Hol jobb, hol rosszabb, de pozitív fejlődést látunk vidéken és Budapesten egyaránt.

Köszönjük a beszélgetést.


2018. április 20. 16:47