A szenttamási Mercury zenekar nyerte az első Vajdasági Zenei Tehetségkutatót.

Magyarkanizsa május 19-én a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény komplexumában fogadta az első Vajdasági Könnyűzenei Tehetségkutató döntőjének 11 zenekarát. A VefMat Production, a Peron Music Alapítvány, A HANOSZ, az Öröm a zene program és az NKA Hangfoglaló Zenei Program közös gondozásában valósult meg a rendezvény, amelynek tétje az volt, hogy melyik zenekar juthat be a Budapest Music Expo színpadára, illetve a döntőbe. A Vajdaságot ezúttal a szentttamási Mercury zenekar fogja képviselni októberben Budapesten. Ők nyerték meg sok díj mellett azt a lehetőséget, hogy a Kárpát-medence 25 legjobb feltörekvő zenekarával versenghetnek a 3 millió forintos fődíjért.

Magyarkanizsán szakmai zsűri választotta ki díjazott zenekarokat. A pontozásban szerepet játszott az előadás minősége, a zene kreativitása, egyedi törekvérek, a pontosság, a dalszövegek és a produkciószerű előadás. A szakmai zsűriben az alábbiak foglaltak helyet: Hajdin Suzanna jazzénekes, Szalai Attila (az Esti Kornél és a Bagossy Brothers Company menedzsere), Cserteg István (a Peron Music Tehetségkutatók alapítója) és a zsűri elnöke, Bodnár Tibor zenész (Ladánybene 27 zenekar).

A díjazott zenekarok mindegyike fellépési és megjelenési lehetőségeket nyert a Vajdaságban, illetve Magyarországon.

1. Helyezett: Mercury zenekar (Szenttamás)
2. Helyezett: Crason Coma zenekar (Budapest)
3. Helyezett: Iz Principa (Szabadka)

Különdíjat kapott a szegedi Colmena zenekar. A legígéretesebb, legfiatalabb tehetségnek járó Újfalusi Gábor díjat az Iz Principa kiváló dobosa Biro Goran kapta. Az ezzel járó plakettet postán küldik el a rendezők részére. További fellépő zenekarok voltak: Virtual Revolution, Five More Minutes, Over3, Sehonnai, In Veil, Feel The Fire, Beyond Violence.

A zsűri elnöke Bodnár Tibor kiemelte: A rendezvény magas színvonalú volt minden tekintetben. Nagyon megérdemelten nyerte a tehetségkutatót a Mercury zenekar. Így októberben velük Budapesten is találkozhatunk. Buzdítok minden fiatal csapatot arra, hogy minél több rendezvényen próbálják ki magukat, hiszen ma 25 tehetségkutató nyújt lehetőséget kapcsolatok kötésére, és próbatételre.

Pap Tibor, a Peron Music elnöke örömmel nyugtázta a rendezvény és a zenekarok sikerét. Egyben kifejezte örömét, hogy a Vajdaságban is otthonra talált a könnyűzenei tehetségkutató. „Rendkívüli teljesítmény a nyertes zenekarok munkája. A Mercury győzelme bizonyosan erősíteni fogja a fiatalok zenei munkásságát és a zeneipari teljesítményét. Minket pedig arra ösztönöz, hogy 2019-ben Magyarkanizsa újra otthont adhasson a második Vajdasági Tehetségkutatónak.”

A döntő 11 zenekaráról koncertfilmet születtek. A képek a rendezvényről a Peron Music Alapítvány FB oldalán, a filmek a PeronMusic Youtube csatornán lesznek láthatók.
Pannon TV: https://pannonrtv.com/rovatok/kultura/tucatnyi-zenekar-versengett-konnyuzenei-tehetsegkutaton

Vajdasági RTV:
https://www.youtube.com/watch?v=h_u-g1HZ08s&feature=share


2018. május 21. 11:16