Öröm a Zene döntő és díjkiosztó - PROGRAM és zenekari bemutató

2020. október 10-11-én kerül megrendezésre az Öröm a zene Tehetségkutató és Gondozó Sorozat döntője, valamint a második nap végén adják át az Öröm a zene szakmai díjakat is 10 kategóriában az A38 Hajón. A programok részletes ismertetése és a zenekarok rövid bemutatása itt olvasható...

2020. október 10. (szombat)

10:00 – 10:15   Zajnal

Bár népi hangszereket használunk, klasszikus rocktól a funkyn keresztül a különböző elektronikus irányzatokig hatott ránk minden. Eléggé eklektikus, városi zenét — designer folkot — játszunk, ami úgy tud megállni egy moldvai táncház szünetében, hogy közben egy hiphop koncerten sem zuhan le a színpadról. Kipróbáltuk — és még nagyon sok mindent ki szeretnénk.


2020. október 10. (szombat)

10:30 – 10:45   Feed The Mogul

50% stoner 50% punk 50% grunge. A Feed The Mogul egy friss, lendületes Budapesti rockzenekar. Zenéjük ötvözi a mocskot a megfontolt gondolkodással. 2019-ben jelent meg első anyaguk, azóta négy dalt kiadtak klipestül. Első 5 számos EP-jük 2020 októberében jelenik meg. Megnyerték a 2019-es „Rocktóber Tehetségkutatót”, majd 2020-ban a „XXIII. Légárdi Antal Tehetségkutatót”. Ugyanabban az évben nagy sikert arattak a „Fülesbagoly Tehetségkutató” budapesti versenyén, ahonnan több mint négy nyereménnyel térhettek haza, köztük a harmadik hellyel, és a „Legjobb Férfi Énekes”-nek járó kitüntetéssel. Koncertjeiken elvetemültek, az életben békések. Jelenleg második EP-jükön dolgoznak, ami az eddigi legfrissebb lesz.


2020. október 10. (szombat)

11:00 – 11:15   Pardon ME

Ha szereted a smooth jazz-t az nálunk mondjuk nem lesz. Bár ha szeretnéd, egy-két kandeszt betudhatunk annak. A Kőbányai Zenei Stúdió csecsemőiként, elsős korunkban formálódtunk csinos kis bandává. Zenekarunk ismertető jegyei többek között a dallamos riffek, a hosszú haj és a sűrű bocsánatkérések, ami bandanevünket inspirálta. Első koncertünkön a Várkert Bazár, Száraz Árok színpadán már felnéztünk a közönségre. Ugyanis elég magasan ültek. Többnyire angol nyelvű saját szerzeményekkel rendelkező (de azért magyar dalokkal is próbálkozó:-) szerény család vagyunk, de ha színpadra állunk a komfort zónánkat a sarokba dobva szedjük szét a házat.


2020. október 10. (szombat)

11:30 – 11:45   MUDI

A MUDI egy stoner rock zenét játszó zenekar, mely 2018-ban alakult Budapesten. Az első éves tagcseréket követően jelenlegi felállásukat 2019 elejére nyerték el. Hangzásviláguk merít az USA déli államaiból származó southern és stoner rock zenéből, melybe gyakran kevernek funk, alternative, grunge és sludge elemeket. Riff orientált, neoparaszt motívumok tarkítják zenéjüket, melyhez legtöbbször dallamos, de nem ritkán frusztráló énekszólamok biztosítják a megfelelő ornamentikát. Gyakran szakítanak a klasszikus dalszerkezetekkel, dalaikban bújócskát játszanak a verzék és refrének. Gyakoriak a tört ütemek, kizárólag saját dalokat írnak. A szövegek angol és magyar nyelven szólnak, témájukat tekintve az idővel, állatokkal, az önmagát elpusztító emberrel, és az agy hátsó szegleteivel kapcsolatban osztanak meg gondolatokat.


2020. október 10. (szombat)

12:00 – 12:15   Grabovski

A 2016 tavaszán alakult zenekar egy szoros egyetemi barátság szüleménye. A négydalos “Farkas vagy bárány” kislemezünk 2018 májusában jelent meg és a címadó dalhoz egy animációs klip is készült. 4 éves fennállásunk óta megjártunk a budapesti klubokat (A38, Akvárium, Kuplung, Mika) és vidéken is egyre gyakrabban bukkanunk fel (Szeged, Baja, Gyula, Békéscsaba, stb.). 2019 tavaszán jelentettük meg első élőszereplős klipünket a „Ha felbukkansz” című dalhoz, amely már a készülő nagylemez első száma. A zenekar műfaját tekintve alapvetően az alternatív-garage vonalon mozog.


2020. október 10. (szombat)

13:00 – 13:15   Woodstock Barbie

Woodstock Barbie a lágy, soul-os blues rock és a kemény, karcos stoner rock határmezsgyéjén táncol. A Grizzly-t is alapító Horváth Arián kezdett kísérletezni olyan zenével, ami a fa és fém anyagok elemeiből épül fel, és ki akarta próbálni, hogy ezt meg tudja-e ülni egy női énekes. Tavaly összeállt a zenekar, ősszel jelent meg első kislemezük Never Gonna Fall in Line címmel, amit a címadó dalhoz készült klippel indítottak útjára. Zenéjük egyedi íze a tagok különböző zenei hátteréből fakad. Pádár Alexandra (ének) elsősorban a jazz, swing és r&b világából érkezett. Horváth Arián (gitár, billentyűk) ősidőktől fogva a sludge-stoner-metál Grizzly gitárosa. Vilczek Áron (basszus) a Grizzlybasszusgitárosa és a Run Over Dogs alapító-gitárosa. Gilinger Ádám (dobok) korábban olyan zenekarok dobosa volt, mint a Bohemian Betyars, az Antonia Vai Band, a Császári Pillanatművek, a Nagy Edi Projekt vagy a Dungaree.


2020. október 10. (szombat)

13:30 – 13:45  Sexnuggets

Ha lehengerlő energiára és jókedvre vágysz, a legjobb megoldás, ha bedobsz egy Sexnuggets dalt. De miért is elégednél meg ennyivel, amikor meghallgathatsz minket élőben is? Persze, joggal gondolhatod, hogy láttál már bolond embereket reflektorfényben, de garantáljuk, hogy a Sexnuggets-poéngyár termékei csak nálunk érhetőek el. Két nagylemez kiadása és a zenekar elmúlt hét évben elért minden egyes sikere mind arra ösztökélnek minket, hogy minél több szeretetet adjunk vissza a zenénken keresztül abból, amit mi kaptunk az évek során. Fellengzősen hangzik? Naná! De itt ez is belefér. Társadalomkritikától a féktelen buliig, rock'n'roll-tól a funky-n át a latinig, önmagában örülő dobostól az elképesztő mozgáskultúrával rendelkező gitárosig mindent megtalál nálunk a nagyérdemű. És ha ezek után még kételyeid támadnának a kínálattal kapcsolatban..? Engedd meg, hogy eloszlassuk őket! 


2020. október 10. (szombat)

14:00 – 14:15   Kontraszt

A KONTRASZT Mirtse Korinna és Csizmazia Zsolt 2019-ben alakult formációja. A felállás ének és gitár - valamint néhány elektronikus pedál, melyektől a hangzás erőteljesebb, energikusabb, mint azt egy akusztikus duónál feltételezné a közönség. Repertoárjuk magyar nyelvű saját dalokból áll, melyekben a zenei elemek letisztultak, akusztikus, mégis erőteljes hangzásúak, a szövegek pedig olyan témákat dolgoznak fel, amelyeket a legtöbben a szőnyeg alá söpörnek. A tagok a Kőbányai Zenei Stúdióban tanulták a zeneszerzés művészetét, a szöveg pedig nem csak kíséret - a Kontraszt törekszik arra, hogy dalszövegeiknek is esztétikai minősége legyen. Ez a szemlélet kapcsolja össze a dalokat egy sokszínű, változatos repertoárba, ami kibillenti a hallgatót a komfortzónájából.


2020. október 10. (szombat)

14:30 – 14:45  Bad Acrobats

A budapesti Bad Acrobats zenekart 2018-ban alapította Békési Fanni, Rácsai Mátyás, Seres Balázs és Mikolai Petra. Stílusukat alter-popként definiálják, a 80-as évek szintipopját keverik a modern indie rock hangzással. Dalaik folyamatosan íródnak, ezek közül ötöt rögzítettek is a SuperSize Recording-nál Ligeti Gyuri produceri közreműködésével. 2019 őszén így meg is született bemutatkozó kislemezük, mely a zenekar nevét viseli. Legújabb daluk elérhető az online zenei lejátszókon Weirdo címmel, melyhez magyar nyelvű szöveg is született.


2020. október 10. (szombat)

15:00 – 15:15   Ten Big Toys

A Ten Big Toys zenekar 2018-ban alakult, Budapesten. Jelenlegi, végleges felállása 2020 nyarán találkozott először személyesen:
Rada Orsolya - ének Nickmann Ákos – gitár Schmidt Erika – basszusgitár Piller Alex - dob
Ez év júliusa óta írják első lemezük dalait. Sok különböző hatásból építkező zenéjük szöveg- és bulicentrikus modern rockzene, metál, pop és hip-hop elemekkel, női frontemberrel.
A dalokban ének és rap felváltva van jelen, a készülő számokban még több dallamos résszel, így el lehet mondani, hogy a zenekar ujjlenyomata felismerhető mindegyiken, mégis minden dalnak önálló jellege van. A szövegeket magyar nyelven írják, és fontosnak tartják a tartalmas mondanivalót: szeretik nem szépíteni a valóságot, de szándékosan nem akarnak szélsőségesek lenni.
Debütálásukat ez év végére tervezték, ezt előzte meg egy hirtelen jött ötlettől vezérelt tehetségkutatós szereplés.


2020. október 11. (vasárnap)

11:00 – 11:15  TooFar

A TooFar 2018-ban alakult Párkányban (Felvidéken), az elmúlt 2 év során számos koncertet adtak odahaza és Magyarországon egyaránt. Lehetőségük volt megosztani a színpadot többek között az AWS, a Fatal Error, vagy éppen az Alvin és Mókusok zenekarokkal. Stílusukra leginkább a modern metálzene jellemző; mérvadó hatással voltak rájuk többek között a Bring Me The Horizon, a Waterparks, valamint Yungblud. Az élő koncertek során is szívesen vegyítik a gitárzene alapjait az Eletronikával.


2020. október 11. (vasárnap)

11:30 – 11:45  Ullie

A zenekar 2020 nyarán alakult Kárpátalján hat fiatal zenészből. Az Ullie (ejtsd: ulli) tagjai különböző zenei izlésüket igyekeznek dalaikba eggyé szőni, így próbálnak valami különlegeset, sajátosat alkotni. A zenekar kibontakozóban van, így nem lehet egy bizonyos zenei stílushoz kötni. Fontos céljuknak tekintik, hogy Kárpátalján is kialakuljon egy magyar könnyűzenei élet. Jelenleg az első lemezükön dolgoznak, melyről folyamatosan jelenítenek meg dalokat közösségi oldalaikon. A zenekar tagjai: Ulyanna Donetska - Ének, Blanár Dávid – Gitár, vokál, Kudron József - Gitár, Dudás Gergő – Zongora, billentyűs hangszerek, vokál, Danku József – Basszusgitár, Teigler Gábor - Dob.


2020. október 11. (vasárnap)

12:00 – 12:15  Doggos

2017 végén alakult Indie-Rock/Pop zenekar Pécsről. Első kislemezüket, a 'Blemp'-et 2018. márciusában adták ki. Ezen a lemezen kapott helyet a zenekar 'Wedding' című dala, mellyel bekerültek a KERET blog 'Kikeltető' nevű tehetségkutatójába, majd annak utolsó fordulójába is. A zenekar azóta aktív résztvevője a budapesti és a pécsi klubbéletnek. Olyan zenekarokkal volt közös bulijuk, mint például a Ricsárdgír, Felső Tízezer, Dope Calypso, vagy a Bozo és olyan fesztiválokon is felléptek, mint például a Kolorádó, vagy az Ördögkatlan.


2020. október 11. (vasárnap)

12:30 – 12:45  Éjfény

Az Éjfény immáron nagykorú zenekarként van jelen a honi underground érában, kis túlzással mindenhol és mindenkivel játszottunk már együtt, kis klub-októl fesztiválos fellépéseken át művészeti koprodukciókban is feltűntünk. Régóta nem vettünk már részt tehetségkutatón, többek között ezért is óriási élmény, hogy most itt lehetünk, régóta szeretnénk már ilyen szintű és komolyságú fórumon is megmutatkozni! Mélyrehangolt, de dallamos "furametált" játsszunk, ad is némi – teljesen tökéletesen akaratlan és koncepció-mentes - büszkeséget, hogy még mindig nem tudnak ránk aggatni semmilyen címkét, vagy koppintott nagy elődöt. A koncertek minden alkalommal energiabombák, dinamikusak és vidámak, a lényeg - ha van ilyen -, hogy mindenki örüljön és jól érezze magát! Szélesterpeszfennakézmotscharmetal!!! :)"


2020. október 11. (vasárnap)

13:00 – 13:15  Bagatell

„Homogén zaj, steril mennyország, feromon szagú ipari morzsák!” Alapvetően rockzenét játszunk, saját dalokat, magyar nyelven, egy kis elektronikával fűszereve. Mindannyian zenéltünk különböző formációkban, azonban szoros barátságunk és közös zenei ízlésünk egy irányba terelt bennünket. Ennek köszönhetően 2015-ben megalakult a bagatell zenekar. A jelenlegi felállás 2019 óta él, új basszusgitárosként Kiss Csaba érkezett hozzánk. Egyszerre vagyunk könnyedek és kemények, de közben vidámak és komolytalanok, korlátok nélkül, amit a névválasztásunk is tükröz. Dalainkat közösen írjuk, ezekből a kis mozaikdarabokból áll össze egy-egy szerzeményünk. Fontos számunkra az őszinte és tartalmas szövegvilág, mellyel érzéseket, gondolatokat adhatunk át a közönségnek. Az elmúlt években számos koncertet adtunk a kisebb kluboktól kezdve egészen a különböző fesztiválokig.


2020. október 11. (vasárnap)

14:00 – 14:15  estenden

Az estenden mint zenekar 2019 márciusában alakult Nyíregyházán. Ének: Zákány Alex, Dob: Járosi Bence, Gitár: Harhály István, Basszus: Tóth Balázs. Az első zenekari próbán még nem tudtuk mi is lesz a stílusunk, mivel mind a négyen más-más zenei ízléssel, elgondolással érkeztünk. Ebből jött létre az estenden, ami nem csak egy zenekar, hanem egy szoros baráti társaság is. Amiben rögtön biztosak voltunk az, hogy csak magyar nyelven szeretnénk alkotni. Hosszas próbatermi munka után kiforrották magukat a dalok, viszont nem tudtuk magunkat bekategorizálni. Romániában (az első külföldi koncertünkön) az esemény plakátján szembesültünk azzal, hogy bekategorizáltak : estenden – blackened hardcore. Innentől kezdve ezt valljuk a stílusunknak, de ahogyan az újabb számaink íródnak ez úgy formálódik folyamatosan. Számos koncerten van túl a zenekar, a hazai underground olyan zenekaraival állhatunk egy színpadon akikre mindannyian felnézünk. Reméljük, hogy még nagyon sok ilyen koncert áll előttünk. Nagy meglepetésünkre megnyertük a tehetségkutató sorozat nyíregyházi állomását (titkon reméltük, hogy így lesz).


2020. október 11. (vasárnap)

14:30 – 14:45   Gidnim'Rém

Na most akkor ez tulajdonképpen mi a retek? A kérdés jogos. A válasz hosszabb, mint rövid:
Helló. Bence vagyok. 2006-ban úgy döntöttem, hogy a saját szerzeményeimet nem Benceként akarom létrehozni és futtatni, ezzel született meg a Gidnim’Rém. Alapvetően egy szólóprojekt, túlnyomórészt magam írom, játszom fel-programozom-éneklem-rögzítem-keverem-adom ki a dalaimat. Sokáig szerelemprojektként futott a többi zenekarom árnyékában, azonban az utóbbi néhány évben apránként a központi zenei küldetésemmé nőtte ki magát. Bár egyedül készül a hangmassza, élőben szerettem volna, hogy rendesen is megszólalhasson. Szerencsére van egy irtó klassz baráti társaságunk, ahol sokan zenélnek, több bandában is játszottunk már együtt- aztán 2012-ben néhányukkal poénból szerveztünk egy koncertet. Utána elszórtan voltak csak élő fellépéseink, mindig épp az csatlakozott kísérni, aki ráért. Az utóbbi egy évben egy fixálódó kvartettként kezdtük el csiszolni az addig eléggé ad hocnak mondható koncertanyagot- Gonda Szabi gitározik, Gonda Zoli basszusgitározik, Szepesi András dobol, én meg ukulelézem, billentyűzöm meg virnyákolok.
Maga a zene meg ilyen félig kísérleti jellegű, stílusbeli határok nincsenek (elektronikustól stoner rockon, popon, filmzenei betéteken át hip-hopig meg iszonytató monológokig minden adódik). Fontos része a zenei szabadság, a határvonalak keresése (többek között az emészthetőség és az elvetemültebb agymenés között). Ahogy az élet sem fekete-fehér, az ember ritkán 100% vidám vagy szomorú, depresszív vagy izgága- minden vegyes, a napjaink tele vannak nehezen hova tehető vagy szokatlan érzésekkel (pl ha épp 5 másodperc kínos csöndet tartunk egy rég nem látott ismerőssel összefutva), és a Gidnim’Rém ezt a kizökkentő furcsaságot igyekszik zenén át tükrözni.


2020. október 11. (vasárnap)

15:00 – 15:15  Atrox trauma

Az Atrox Trauma zenekar 2008-ban alakult Hódmezővásárhelyen. A zenénk meglehetősen ösztönös, dinamikus és energikus, ezáltal az élő fellépéseink is. A közönség visszajelzései alapján elég változatos: kemény és gyors tempók mellett vannak dallamos, pihenősebb részek. Ha kategorizálni akarjuk, leginkább a Thrash/death metalhoz áll közel. A szövegvilágunk, egy két direktebb számtól eltekintve, spirituális gondolataink az életről. A lélek helyéről és útjáról ebben a kemény anyagi világban.


2020. október 11. (vasárnap)

15:30 – 15:45  QUACK

100% alterpop. A *Quack* egy fiatal zenekar Komárom-Esztergom megyéből. Célunk a közönség megtáncoltatása akár koncerteken, akár otthon, a hangfalak előtt - ezt csavaros dumákkal, jazzista igényességű hangszereléssel, telt gitárhangzással, zsíros funky groove-okkal és a HD finom használatával igyekszünk elérni. Számunkra az közös zenélés ünnep, állandó inspiráció-forrás - és persze hatalmas buli (ez utóbbit alátámaszthatja bárki, aki eljött valamelyik koncertünkre.)


2020. október 11. (vasárnap)

16:00 – 16:15  FILC

A dob-basszus-billentyű-gitár-szaxofon felállású FILC is egy igencsak fiatal pécsi banda, 2017-ben kezdték csak lazán, hobbiból, szórakozásból, de aztán valamiféle koncepció is született: „egymásra rezonáló közös játszótér”. Igazi „csináld magad” banda, zenéjüket nem igazán kötik műfaji szabályok és „előírások”, szóval akadnak itt soulos témák, afrikai motívumok, sok funk és jazz, dögös ütemek, hip-hop utánérzések, nagyszerű rockos groove-ok. Szabad zene, de nem értelmezhetetlenül szabad, nem erőfitogtatás (noha remek zenészek a srácok), hanem a zene őszinte, vagány ünneplése. Tagok: Etlinger Misi - basszus, Gőbl Sámuel Tamás - billentyűk, Irsik Bence - gitár, Pilári Áron - dobok, Szénás-Máthé Nándor - szaxofon.


2020. október 11. (vasárnap)

16:30 – 16:45  Kétszemközt

A Kétszemközt egy belső utazás,  ami néha megmosolyogtat de semmiképp nem nevettet, néha egészen mélyre húz. Széles spektrumon operáló, magyar nyelven éneklő, alternatív rock zenekar.
Akár egy rossz vicc is lehetne amikor a punk, a rocker és a metál arc találkozik egy alteros sráccal és együtt kezdenek alkotni, 4 egészen különböző ember talált egymásra a zenekarban. A 2019-es évet a kislemezük megjelenésének és a koncertezésnek szentelték, a legtöbb magyar nagyvárosban és számtalan kisvárosban megmutatták magukat.  Felvételre került első nagylemezük is ami a "Melankólia" címet kapta.


2020. október 11. (vasárnap)

17:00 – 17:15  G.R.B.

Tagok:  Murka Gyula: szólógitár, ének, zeneszerző, Ács Sándor: billentyűs hangszerek, Horváth Gábor: dob, ének, Hornyák Zsolt: szólógitár, Surányi István: basszusgitár, Papp Attila: ének. A zenekar tavaly ősszel alakult, az első fellépésünk 2019. 11. 09-én a XXII. Országos Amatőr Pop - Rock - Jazz Fesztivál és Tehetségkutató versenyen volt Pakson. Nagy kihívás volt, mert két hét alatt kellett zenekarrá válnunk. A kevés felkészülési idő ellenére sikerült jól teljesíteni, és az I. helyezést elhozni, a különdíjat is a zenekar gitáros énekese Murka Gyula kapta. A zenekar folyamatos változáson megy keresztül, az egyre nehezebb körülmények miatt (Covid, emberi tényezők, problémák). A fellépési lehetőségek beszűkülése miatt a tagcserék sem kerülték el a csapatot. Most újra nehéz és egyben csodálatos kihívás előtt állunk! Tudunk-e, sikerül-e újra megfelelni, és jól teljesíteni, egy magasabb szintre lépni? Most ezen DOLGOZUNK!


Négy határon túli zenekar csak videó-bejátszó formájában tud részt venni a döntőn:

Szintaxis

A Szintaxis öt tagú erdélyi zenekar, 2018-ban alakultak és a kezdeti lendület mellett megjelenő elszántságot és tudatos építkezést máris sikerek indikálják. Első kislemezük 2019 novemberében Percek.Fák.Erdő címmel jelent meg, rajta hat dallal, melyek közül a Lépcsőház és a Közeleg feléd korábban videóklippel együtt debütált. Utóbbi szinte percre pontosan a kislemez megjelenésének pillanatában elnyerte a Legszebb Erdélyi Magyar Dal címét. A kislemez utolsó dalát a Megtaláltam, elvesztettemet a Petőfi TV-ben élőben játszották, az M2 Kulisszák mögött c. műsorában teljes A38 Hajós koncertjük és interjújuk forgott, a Lépcsőház és a Másképp mondanánk pedig bemutatkozott a Petőfi Rádióban is. A csapat Erdélyben önállóan, Magyarországon pedig többek közt a Blahalouisiana, a Szabó Balázs Bandája és a Bagossy Brothers Company előtt koncertezik.


Deskavaary

A DESKAVAARY 2019 novemberében alakult ötletből fizikailag is zenekarrá. Csonka legénységgel, dobos nélkül indultak az első próbák, és a COVID-19-cel karöltve 2020 februárjára az együttes készen állt meghódítani a világot. (sajnos egyelőre ő áll jobban) Tavasszal a banda egy három dalos debütáló hanganygot rögzített, és ezt követően Ember légy! című videóklippjével köszöntötte a nyarat. Dalaikban a harmonika és hegedű lép frigyre a dallamos punk-rock muzsikával, és nászuk megalkotja az ellentétek harmóniáját, ami nemes egyszerűséggel, a zenekar nevéből származtatható plank-punk nevet kapta, mint műfaj. A brigád jelenlegi tagjai: Bánszki Igor – harmonika, Bacsó József – basszus, Lakatos Zoltán – gitár/vokál, Lukács Lóránt – ének, Sihelnik Alex – dobok, Tóth András – hegedű, Tóth Attila – gitár.


KVAB

A Kvab 2019-ben alakult, a zenekar különlegessége, hogy csak ketten vagyunk, nem mellesleg egy párt alkotunk a való életben is. A kis létszám ellenére igyekszünk minél teljesebb hangzásvilágot teremteni a színpadon és a hangfelvételeinkben. Dalaink leginkább az alternatív, indie-pop stílusba sorolhatóak, saját szövegeink mellett verseket is megzenésítünk, valamint repertoárunkban néha megjelennek feldolgozások is.


Kalandor

A Kalandor egy erdélyi, egészen pontosan borszéki fiatalokból álló feltörekvő pop formáció, hosszú évekre visszanyúló barátság után 2018-ban alakult ki a jelenlegi felállás. Zenei világukat leginkább az indie folk, a pop-rock, a funky és az alternatív vonal jellemzi. Pozitív szemléletük és életigenlő hozzáállásuk fiatalságukból fakad, és meghatározó a zenekar hangzásvilágát illetően. Saját dalainkat magyar nyelven írják. Elismerték a Kalandort az ÉTER fesztiválon, a Ceglédi és a Tokaji Utcazene Fesztiválon, és a Vibe Fesztiválon is, énekesnőjüket, Annát pedig a Siculus Fesztivál legjobb énekesének választották, a 2019-es magyarországi X-faktor beválogatott versenyzői között volt a banda ahol egész a mentorházig jutott és  megnyerte a Székelyföldi Peron Music Tehetségkutatót! A Ne tévedj c. daluk 2019.11.08-i megjelenésével és a 2019-es magyarországi X-faktoros szereplésükkel párhuzamosan teljes gőzzel dolgoznak az első kislemezük anyagán, egyébként megjelent a Kalandor második videóklipje is Maradj velem c. dal.


2020. október 11. (vasárnap)

18:00 – 18:40    Díjátadó


A döntő FB eseménye ITT található!

FIGYELEM!
Az esemény ingyenesen látogatható, azonban regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni mindkét napra külö-külön kell:
1. nap
https://www.a38.hu/hu/program/orom-a-zene-donto-1
2. nap
https://www.a38.hu/hu/program/orom-a-zene-donto-2

Valamennyi döntőbe került zenekarral hosszabb interjú is készült, amelyek ITT olvashatók.

2020. október 6. 18:03