Ki jelentkezhet az ÖRÖM A ZENE ISKOLA képzéseire?

A rövid válasz az, hogy bárki. Bővebben: 3-100 éves korig mindenki, aki vágyat érez magában, hogy valamilyen hangszeren, esetleg zenekarban játsszon, vagy énekesként, dalszerzőként, szövegíróként próbálkozzon. Nincs tudásszint megkötés, a teljesen kezdőtől, az újrakezdőn át a haladó, vagy töredezett tudású fél-profiig mindenkit szeretettel várunk.

Mikor lehet jelentkezni az ÖRÖM A ZENE ISKOLA képzéseire?

A rövid válasz az, hogy bármikor. Bővebben: iskolánk működési rendszere eltér a közoktatásban, vagy a hagyományos zeneiskolákban megszokott gyakorlattól, ezért nem csak év elején lehet hozzánk beíratkozni, hanem gyakorlatilag bármikor... hiszen az órák és a kis csoportok beosztását tanáraink önállóan és folyamatosan év közben is szervezik.

Meddig tart a képzés?

A képzési időszak teljesen kezdő szintről indulva – optimális esetben – két évet vesz igénybe, de minden körülmények között alkalmazkodik a tanuló adottságaihoz. NAGYON FONTOS, hogy iskolánkba bármikor beíratkozhatsz! Nem szükséges megvárni az évkezdést.

Milyen szintű tudást ad a képzés?

A célunk az, hogy a képzési időszak végére minden diákunk képes legyen a magabiztos hangszeres játékra, a zenekari beilleszkedésre, pontos képet tudjon alkotni saját hangszeres tudásáról, valamint a továbbfejlődéséhez vezető utakat ismerje és felismerje önerőből.

Milyen hangszeres képzésekre lehet jelentkezni?

Jelenleg a könnyűzenében használt alaphangszereket tanítjuk:

  • basszusgitár
  • billentyűs hangszerek
  • dob
  • ének
  • fafúvós (3-10 éves korig ajánlott a furulya, 10 éves kor felett a klarinét és a szaxofon.)
  • gitár
  • 5letszobrász (kreativitás, szövegírás, dalszerzés) kurzus,
  • zenekari képzés
  • kezdő/haladó zeneelmélet órák

A legkisebbeknek pedig igazán jó hír, hogy a BAccordLOGic© Zeneoktatási Program zsenialitásának köszönhetően már 3 éves kortól várjuk a gyermekeket és a szüleiket egyaránt! A jelentkezési űrlapon ők is a billentyűs hangszereket válasszák majd ki.

Hány tanuló vesz részt az egyes órákon?

A személyre szabott egyéni főtantárgy órák 60 percesek, a zenekari, a kezdő/haladó zeneelmélet órák és az 5letszobrász órák pedig alkalmazkodnak a csoportok méretéhez és az igényekhez (a csoportos órák minimum 5 fő részvételével indulhatnak.

Az iskolánk tandíjai a következők:

Egyéni hangszeres, vagy egyéb főtantárgy + kezdő/haladó zeneelmélet óra (havi 8 óra,) havi díja: 24 000Ft
(főtantárgy órának választható a hagszeres órákon túl a zenekari, és az 5letszobrász óra is)

Harmadik és/vagy negyedik tantárgyként választható egyéb órák a hangszeres + kezdő/haladó zeneelmélet órákon túl
Ötletszobrász: 5000Ft/hó
Zenekari gyakorlat: 5000Ft/hó

Az őszi, téli, tavaszi szünetben és az országos ünnepek alkalmával az iskola zárva van (más iskolákhoz hasonlóan). A szünetek nem változtatják a havi tandíjat.