Lukács Peta

1978. április 6-án született Pápán. Hétéves kora óta tanul zenélni, tízévesen kapta első elektromos gitárját. Évekig autodidakta módon tanult, aztán 1996-ban Budapestre költözött, mivel felvették a Kőbányai Zenei Stúdió gitár szakára, ahol kitűnő eredménnyel vizsgázott 2001-ben. A haladó gitárosokat tanítja az ÖRÖM A ZENE Iskolában.

A hazai zenész-szakma már nagyon fiatalon felfigyelt rá. 1992-ben Magyarország első szólógitáros versenyét 14 évesen nyerte meg. 1996-ban az ország legnagyobb televíziós tehetségkutatójának (Ki Mit Tud?) győztese lett, könnyűzenei hangszeres szólista kategóriában. Emellett számos kisebb versenyt is megnyert, és egyre többet játszott különböző hazai formációkban. 2001-ben Borlai Gergővel megalapították a European Mantra jazz-metal formációt, ami rövid időn belül kultikus zenekarrá vált a magyar koncertlátogatók körében. 2006-ban lett az ország egyik legnépszerűbb rock-zenekarának, a Bikini együttesnek tagja. Ezzel a formációval rengeteget koncerteznek, rajongók ezreit szórakoztatva országszerte. Peta 2013 októberében jelentette meg első szólóalbumát War & Peace címmel. Ez a lemez megkapta az ország egyik legrangosabb zenei elismerését, a Fonogram díjat, így a 2013-as év legjobb hazai rock/metal albumaként tartják számon a War & Peace-t.

Peta több mint tíz éve a Szolnoki Gitármánia Tábor állandó tanára, ahol fiatal gitárosok százainak adja át tudását évről évre. Emellett folyamatosan tart hangszerbemutatókat az Ibanez, a Roland és a Marshall színeiben, mely márkák hivatalos endorsere Magyarországon.

www.lukacspeta.hu
www.facebook.com/petalukacs
www.youtube.com/lukacspeta

2016. augusztus 2. 20:04