Jerzsele Katalin

1979. május 31.-én született Budapesten. Zenész család sarjaként, akinek a déd és nagyapjai is harmonikások voltak. Édesapját Inárcs díszpolgáraként tisztelik és elismerik a zenei munkásságát. Tenorszaxofonos, billentyűs és kamara-zenekari tanárként életszenvedélyként adta át a zeneszeretetét és alázatát a lányának. Fúvós hangszereket tanít az ÖRÖM A ZENE Iskolában.

Kati a dabasi állami Zeneiskolában kezdett fafúvós tanszakon furulyát és klarinétot tanulni Lauter Csabától... szolfézst Török Györgytől. A szolfézs és zongora mellett a dabasi kamarazenekar aktív tagja is volt. 10 évesen az éneklést kezdte el autodidakta módon tanulni, s később olyan magántanároknál képezte magát előadó-művészetre, mint Kováts- Perczel Orsolya és Veress Mónika „Nika”. 14 évesen klarinétról váltott alt szaxofonra, ahol édesapja vette kezelésbe és kezdte el a vendéglátós muzsikálás rejtelmeibe bevezetni, s az évek során rengeteg zenei és színpadi rutint szerzett.

A kőbányai Zenei Studióban olyan tanárok kezei között kerülhetett a jazz világához közelebb, mint Tűzkő Csaba jazz szaxofonos, Esze Jenő, akitől zeneelméletet tanulhatott. A Stark Tibor vezette Big Bandben játszhatott, Gulyás Erika Szolfézs óráin keresztül Babos Gyula és Fekete István vezette kis zenekari próbákon fejlődhetett. Benke Imréhez is járt, akinél édesapja az A kategóriás szakmai vizsgáit tette le. Muck Ferencnél is megfordult, illetve az Etűd Zeneművészeti Szakközépiskolában Ávéd János tanítványa is volt. Mivel a mottója: „jó pap is holtig tanul.”

1993 óta a Jerzsele Family oszlopos tagja, akikkel az országot járja jelenleg is, és rengeteg szállodában és étteremben, esküvőkön, rendezvényeken zenél. A 2004-ben alakult inárcsi Szaxi Band formációban tanulóként majd oktatóként tevékenykedik. Dabason és környékén számos zenés rendezvényen résztvevő és fellépő szaxofonos és énekes.

Az inárcsi zeneiskolás gyerekek táborának szervezőségi tagja, valamint az inárcsi Zenei Alapítványban is aktívan részt vesz. A Tóth Antal által vezetett Újhartyáni kistérségi Fúvószenekar tagja, továbbá a Szécsi Attila vezette halásztelki vonósokkal összevontan filmzenei produkciók szaxofonosa és egyik megálmodója.

2012-től szaxofon quartettben kezdett játszani, ahol baritonszaxofonozott, 2013-ban az alt mellett, tenorszaxofont is kezdett oktatni. Jelenleg party zenekarokban játszik klarinéton, szaxofonon és énekel.
Munkálkodik a saját dalain, dalszövegein, életrajzi könyvén, s a Private Groove nevű jazz- rock csapatban improvizatív szaxofonos. Tavaly megfordult és megmutatta magát a Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban, ahol segítőkész munkájáért és hozzáállásáért kapott elismerést a tábor szervezőitől.

2016. augusztus 2. 20:25