Pacziga Linda

Hat évesen kezdett szolfézst tanulni, majd klasszikus ének órákra járt a tatabányai Erkel Ferenc Zeneiskolában, és szaxofonozni tanult a Tatabányai Fúvószenekar tanáraitól. 15 évesen Sík Olga növendéke, négy évig járt a hangképzés óráira. Ének tanár az ÖRÖM A ZENE Iskolában.

Ebben az időszakban több tatabányai amatőr zenekarban is énekelt, ekkor ismerte meg az együtt zenélés, koncertezés és stúdiózás örömeit és nehézségeit.

Érettségi után felvételt nyert a Kőbányai Zenei Stúdió ének szakára, az itt eltöltött három év rengeteg átadott elméleti és technikai tudásanyag mellett, nagyon fontos volt, hogy megismerte a szakma működését, emberi oldalát is.

Kőbányán ismerkedett meg közelebbről a jazzel, melyről többet kívánt megtudni a stílusnak megfelelő éneklésről és improvizációról, így egy évig járt Urbán Orsi jazz énekesnő énekóráira a Pomázi Zeneiskolában.

Ezután hat évig volt Micheller Myrtill növendéke, hangképzést és jazz improvizációt tanult nála, az általa tanított technika magabiztosabbá tette, ekkor találta meg igazán saját hangját, s szintén ekkor kezdet énekeseket tanítani, a Myrtilltől tanult módszert, és a saját tapasztalatait összegyúrva.

Az elmúlt években énekelt party- és klubzenekarokban, és vokálozott több előadó koncertjein, lemezein (Pl. Bikini, Janicsák Veca, Horgas Eszter). Negyedik éve a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor állandó énektanára. Mindezek mellett saját csapatával, a Lindám zenekarral, a saját dalait és dalszövegeit készíti elő mind koncert, mind lemez megjelenésekhez.

2016. augusztus 2. 20:03