Szabó Károly

1978. december 21.-én született Budapesten. Nyolc évesen a Kontyfa utcai Általános Iskola Ének-zene tagozatos osztályában kezdte és 1993-ban fejezte be a tanulmányait. Zongora és billentyűs hangszerek tanára az ÖRÖM A ZENE Iskolában.

Zongora szakra járt a Hubay Jenő Zeneiskolába, ahol klasszikus zenét tanult, de már érdeklődött a könnyűzene iránt is. Hetedik osztályos korában már zenekarban játszott, amellyel fel is lépett iskolai rendezvényeken... saját szerzeményekkel.

Középiskolás korában – Dózsa György Gimnázium 1993-1997 – jelentkezett a Postás Zeneiskolába (Erkel Ferenc Zeneiskola) jazz-zongora szakra. Ennek elvégzése után a jazz zene felé fordult, ugyanakkor pop-rock stílusban egyre több zenekarral koncertezett.

Két zenekarban (Passengers és Tir-Up) játszott, mindkettőben saját szerzeményeket. 1999-ben került a R.E.E.D Only zenekarba, ami a japán Roland cég termékeit népszerűsítette. Ez döntő fordulat volt az életében, ettől kezdve a jazz zenében szerzett tudást a könnyedebb műfajokban kamatoztatta.

Elkezdett oktatni zongorát és billentyűs hangszereket magán úton és a Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban. Ami a mai napig tart :). Valamint ekkor lett rendszeresen szakmai cikkek írója a mai Music Media Magazinban (korábban Instrument, Hangfoglalás Magazin).

2000-től kezdve a színházi zene felé fordult az érdeklődése. Játszott számtalan darabban a Szolnoki Szigligeti Színház, a Musical Színház, a Győri Nemzeti Színház, a Tatabányai Jászai Mari Színház zenés szinházi produkcióiban. Nemcsak zongoristaként, hanem hangszerelőként, hangszerszakértőként és számítógépes megfejtőként is tevékenykedett, tevékenykedik a fenti intézményekben.

Zeneszerzőként a Katyi című zenés darabot jegyzi, mely a Körúti Színház előadásában látható. A Fiatalság Bolondság című operett zenei rendezője volt a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Szolnokon hangszerelte a Szilveszteri Gálát, valamint számos zenés darabot.
2008-ban elhagyta a Roland céget és a Korg hazai demonstrátora lett. 2009-ben Finnországba és Svédországba, a finn illetőségű Viking Line hajóin játszott egy hét tagú zenekarral az Elixir Showband-del.

Közreműködött többek között a Talamba Ütőegyüttesben, Frank Zappa Emlékzenekarban, Karácsony János Zenekarában, a V-Tech élő koncertjein, a Tea zenekarban és megszámlálhatatlan produkcióban mint billentyűs.

Stúdiófelvételeket is készített rengeteg zenekarral. Közben diplomát szerzett az egri Eszterházy Károly Főiskola Ének- Zenetanár szakán.

2015-ben A Szent György Média és informatikai Szakközépiskola tanára lett, ahol Hangmester OKJ-s képzés során tanít.

2016. augusztus 2. 20:01