Ki jelentkezhet az ÖRÖM A ZENE ISKOLA képzéseire?

A rövid válasz az, hogy bárki. Bővebben: 3-100 éves korig mindenki, aki vágyat érez magában, hogy valamilyen hangszeren, esetleg zenekarban játsszon, vagy énekesként, dalszerzőként, szövegíróként próbálkozzon. Nincs tudásszint megkötés, a teljesen kezdőtől, az újrakezdőn át a haladó, vagy töredezett tudású fél-profiig mindenkit szeretettel várunk.

Mikor lehet jelentkezni az ÖRÖM A ZENE ISKOLA képzéseire?

A rövid válasz az, hogy bármikor. Bővebben: iskolánk működési rendszere eltér a közoktatásban, vagy a hagyományos zeneiskolákban megszokott gyakorlattól, ezért nem csak év elején lehet hozzánk beíratkozni, hanem gyakorlatilag bármikor... hiszen az órák és a kis csoportok beosztását tanáraink önállóan és folyamatosan év közben is szervezik.

Meddig tart a képzés?

A képzési időszak teljesen kezdő szintről indulva – optimális esetben – két évet vesz igénybe, de minden körülmények között alkalmazkodik a tanuló adottságaihoz. NAGYON FONTOS, hogy iskolánkba bármikor beíratkozhatsz! Nem szükséges megvárni az évkezdést.

Milyen szintű tudást ad a képzés?

A célunk az, hogy a képzési időszak végére minden diákunk képes legyen a magabiztos hangszeres játékra, a zenekari beilleszkedésre, pontos képet tudjon alkotni saját hangszeres tudásáról, valamint a továbbfejlődéséhez vezető utakat ismerje és felismerje önerőből.

Milyen hangszeres képzésekre lehet jelentkezni?

Jelenleg a könnyűzenében használt alaphangszereket tanítjuk:

 • basszusgitár
 • billentyűs hangszerek
 • dob
 • ének
 • fafúvós (3-10 éves korig ajánlott a furulya, 10 éves kor felett a klarinét és a szaxofon.)
 • gitár

A választott hangszeres órához jár még heti egy alkalommal az első félévben az

 • 5letszobrász (kreativitás, szövegírás, dalszerzés) kurzus,

amelynek a második félévtől kezdődően a

 • zenekari képzés

veszi át a helyét.

A legkisebbeknek pedig igazán jó hír, hogy a BAccordLOGic© Zeneoktatási Program zsenialitásának köszönhetően már 3 éves kortól várjuk a gyermekeket és a szüleiket egyaránt! A jelentkezési űrlapon ők is a billentyűs hangszereket válasszák majd ki.

Hány tanuló vesz részt az egyes órákon?

Kis csoportos foglalkozásainkon 3 fős csoportokban foglalkozunk a diákokkal. Ez alól csak bizonyos elméleti, az 5letszobrász és a zenekari órák jelentenek kivételt. Illetve a haladó órák helyzet- és tanuló függően egyénre szabottá válhatnak.

Milyen hosszúak az órák?

A csoportos órák alapvetően másfél órásak, a személyre szabott órák 60 percesek, a zenekari és az 5letszobrász órák pedig alkalmazkodnak az igényekhez.

Az iskolánk tandíjai a következők:

havi tandíj: 15.900Ft.- (Heti egy választott hangszeres óra + egy 5letszobrász óra az első félévben, amely a második félévtől zenekari órára cserélődik)

Az őszi, téli és tavaszi szünetben az iskola zárva van (más iskolákhoz hasonlóan). A szünetek nem változtatják a havi tandíjat.

 • negyedéves befizetés esetén: 42.000 Ft
 • féléves befizetés esetén: 78.000 Ft
 • éves befizetés esetén: 150.000 Ft