Osváth Gábor Barna

1988-ban született. 7 éves korától tanult klasszikus zenét kb. 11 éves koráig, de az intézményes oktatás első sorban a száraz gyakorlataival és öncélú szolfézs oktatásával elvette a kedvét a klasszikus gitározástól.

4 év kihagyás után 15 éves korában már könnyűzenét szeretett volna tanulni és így került Andrásik Remohoz, akitől megtanulta a gitározás, és a zeneelmélet alapjait. Pár év útkeresés után 4 évig tanult Bussy Gábortól az Impro Zenei műhelyben, akinek a szemlélete, pedagógiája, oktatása egy teljesen új perspektívába helyezte számára a zenetanulást. Itt tanulta meg a blues, jazz-blues, bossa nova, funky, rock, jazz hangképzési technikáit, gondolkodás módjait, az improvizáció lehetőségeit, és a zeneszerzés, harmonizáció számos útját. Mindemellett párhuzamosan tanult Balogh Rolandtól jazzgitározást. 

Nem vonzották a versenyek, első pillanattól kezdve az oktatásra koncentrált, és a legfőbb céljának a tévképzetek lebontását tekinti, amely a zenetanulást övezi. Az improvizáció tanulható, a zene megérthető és helyes gyakorlással, megfelelő figyelemmel szinte minden ember számára elsajátítható. Az oktatás során igyekszik mindenkinek a számos műfajban megszerzett ismereteit átadni, hogy egy széleskörű rálátása legyen tanítványainak a zenére műfajoktól függetlenül. Kezdőkkel és haladókkal egyaránt foglalkozik.

2016. augusztus 2. 20:04